IV. Grillázsmajális
2013. május 26., Lajosmizse

Immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a grillázsmajális, de először Rimóczi László (Magyar Grillázs Szövetség elnöke) főszervező szülőfalujában, Lajosmizsén, ahogy a Basky András polgármester bevezette "Isztambul és London között félúton, a Mizsei víz és az eper fővárosában". A rendezvénynek a gyönyörűen felújított Művelődési Ház és Könyvtár impozáns Díszterme adott otthont.

A 2012-ben Budapesten megrendezett III. Grillázsmajális aranyérme után nagy reményekkel vágtam bele a remekmű elkészítésébe. Nagyon sokat gondolkodtam milyen alkotást is készítsek e napra, míg végül a szokásomtól eltérően nagyobb szeműre darált dióaprólékkal világosabb, „hagyományosabb” emeletes-csipkés alkotás mellett döntöttem. Annak is nagyon örültem, hogy végre nem hatalmas távolságra kell utaztassam tortámat, hiszen a Hajós-Lajosmizse táv 100 km sincs. A munka tökéletesen ment, nem hozott nehéz helyzetbe az előbb említett távolság, sem az időjárás, így tele izgalommal kisebbik fiammal indultam útnak, és hagytam ott az otthonom legnagyobb rendezvényét, a hajósi Orbán-napi Borünnepet a Grillázsmajális kedvéért.

A rendezvény nagyon színvonalas volt, gyönyörűbbnél gyönyörűbb „csodák” készültek. A mindig nehéz helyzetben lévő zsűri tagjainak elmondása szerint „minden évben rengeteget fejlődik, egyre színvonalasabbá válik a Grillázsmajális”. A díjátadón számomra az is kiderült, hogy alkotásom a zsűri aranyéremmel jutalmazta. Minden szervezőnek és résztvevőnek köszönöm, és szívből remélem, hogy sikerül ezen a gyönyörű helyen megrendezni a továbbiakban is e fantasztikus Grillázsmajálist.

A gastrotv.hu által készített összefoglaló:

Vissza a kiállításokhoz