V. Grillázsmajális
2014. május 25., Lajosmizse

Immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a grillázsmajális, második alkalommal Rimóczi László (Magyar Grillázs Szövetség elnöke) főszervező szülőfalujában, Lajosmizsén, ahogy a Basky András polgármester a tavalyihoz hasonlóan idén is bevezette "Isztambul és London között félúton, a Mizsei víz és az eper fővárosában". A rendezvénynek idén is a gyönyörűen felújított Művelődési Ház és Könyvtár impozáns Díszterme adott otthont.

A 2013-ban megrendezett IV. Grillázsmajális aranyérme után nagy reményekkel vágtam bele a remekmű elkészítésébe, sőt, a 2013 novemberi grillázskirálynői címem még nagyobb odafigyelésre ösztökélt. Nem titkolt szándékom idén is az aranyérem megszerzése volt, ami immáron sorozatban harmadik alkalommal szerezném meg. A kiállított művet igen impozánsra terveztem, sikerült is a megálmodott mintákat és a torta ékkövét adó csipkéket elkészítenem. Az utazás, véleményem szerint a legnehezebb része a versenyeknek e versenyre sem volt zökkenőmentes, sikerült odaérni ugyan törés nélkül a 100 km-re lévő Lajosmizsére, viszont kissé megdőlt egyik oldalára grillázsom, ami azért szomorúsággal töltött el. Természetesen ez a kis szépséghiba a nem szakértő szemnek fel sem tűnt. Odaérvén a kiállításra nagy izgalommal kezdtük meg a bepakolást. Kissebbik fiam segített idén is, így vele rendeztük be a kapott standot.

A rendezvény idén is nagyon színvonalas volt, gyönyörűbbnél gyönyörűbb „csodák” készültek. A mindig nehéz helyzetben lévő zsűri tagjainak elmondása szerint „minden évben rengeteget fejlődik, egyre színvonalasabbá válik a Grillázsmajális”. A díjátadón számomra az is kiderült, hogy alkotásom a zsűri aranyéremmel jutalmazta. Minden szervezőnek és résztvevőnek köszönöm, és szívből remélem, hogy sikerül ezen a gyönyörű helyen megrendezni a továbbiakban is e fantasztikus Grillázsmajálist.

 

Vissza a kiállításokhoz