VI. Grillázsmajális
2015. május 17., Lajosmizse

Immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a grillázsmajális, harmadik alkalommal Rimóczi László (Magyar Grillázs Szövetség elnöke) főszervező szülőfalujában, Lajosmizsén. A rendezvénynek idén is az impozáns Művelődési Ház és Könyvtár Díszterme adott otthont.

"A városi gyereknap keretében ülték a grillázsmajálist – a szó szoros értelmében – a helyi művelődési házban. Az égetett cukros látványosságok készítői ugyanis álló nap az asztaloknál „őrizték” munkáikat, közben szívesen válaszoltak az érdeklődők kérdéseire, kóstolót kínáltak. A tavalyinál kétszer több, 47 versenymunkát lehetett megcsodálni. Sokan érkeztek a jászságból, Szolnok környékéről, a szervezők felhívására népviseletben. Utóbbit a köztelevízió Arcképcsarnoka szorgalmazta, amely szintén a rendezvény vendége volt, így aki akarta, lefotózták az M1 és a Duna Televízió számára." - írta a baon.hu.

Az idei évben a felkérésnek eleget téve én is magamra öltöttem a hajósi sváb népviseletet és ebben vettem részt a versenyen. A torta mellé kiállítottuk a szintén népviseletben pompázó babát is, akinek nagy sikere volt és nem csak a gyermekek körében. A zsűri kiállított tortámat ezüst éremmel jutalmazta.

 

 

Vissza a kiállításokhoz