IV. Kárpátmedencei Grillázstorta készítők versenye és kiállítása
2011. november 26., Tápióbicske

A híres történelmi helyszínen, Tápióbicskén immár negyedik alkalommal rendezték meg a Kárpátmedencei Grillázstorta készítők versenyét és kiállítását. Ezen versenysorozaton 2010-ben indultam először, de sajnálatos módon nem sikerült első saját utamon autómmal eljuttati grillázsomat épségben a versenyhelyszínre.

Idén nagy várakozásokkal indultunk Zsoltival, kisebbik fiammal az egyik legnagyobb létszámból álló versenyre (idén 54 induló volt), de a sors fintora, hogy a második alkalommal is megrogyott tortám. Nem tudni miért, de ez a Hajós-Kecskemét-Cegléd-Tápióbicske útvonal egyszerűen nem bír el, csak egy egyszerű, masszív grillázst. Nagyon szomorú voltam, mikor kiszálltunk az autóból, hisz hihetetlen módon csak ezen az útvonalon törik grillázsom. Be se akartam menni a versenyre, úgy voltam vele, hogy érkezésünk után lejelentkezem és elindulunk haza. De megjelent nagyobbik fiam, Zoli, és rábeszélt hogy a maradék tortát állítsuk ki, majd úgy forgatjuk, hogy kevésbé látszódjon, a törött részeket meg felkínáljuk kóstolónak. A hajnali indulás előtt lefényképeztem tortám, ezt kinyomtattuk és így került az asztalra versenymunkám.

Videó anyag is készült a kiállításról.

Egy két érdekesebb munka a nagyon erős mezőnyt hozó kiállításról. Az első az én tortám, még otthon , hajnalban.

A néptáncbemutató emelte a rendezvény színvonalát.

Majd a szokásos csoportkép következett, a zsűrizés és a díjátadó. Tortámat a zsűri bronzéremmel és egy serleggel értékelte. Nagyon jó érzésekkel indultunk hazafelé, örülök, hogy nem adtam fel az elején.

Vissza a kiállításokhoz