VI. Kárpátmedencei Grillázstorta készítők versenye és kiállítása
2013. november 30., Tápióbicske

A híres történelmi helyszínen, Tápióbicskén immár hatodik alkalommal rendezték meg a Kárpátmedencei Grillázstorta készítők versenyét és kiállítását. Ezen versenysorozaton 2010-ben indultam először, de sajnálatos módon sem ekkor, sem az azt követő évben nem sikerült épségben odaérnem a tortámmal. Harmadszor, 2012-ben épségben odaért tortám ezüst érmet kapott.

Idén ismét nagy várakozásokkal indultunk kisebbik fiammal közösen, a legtöbb kiállítót vonzó seregszemlére. A két kudarccal végződő év és egy ezüst után, a kiállított darab igen jól sikerült, sőt a félő szállítás is rendben megtörtént.

Megérkezvén a rendezvényre, rövid regisztráció után megkezdtük a kipakolást. Mint az előző évben is, idén is sajnálattal konstatáltuk, hogy kevesebb kiállító érkezett a helyszínre, habár a mezőny így is elég erősnek volt mondható. A rendezvény fényét emelte a hastáncbemutató, az előadott énekek és egy humorista fellépése is. De természetesen mindenki a zsűri döntését várta, amire fél kettő tájékán sor is került, nagy örömömre munkámat arany éremmel díjazták. De ezek után kicsit megállt a világ velem, amikor a minden alkalommal megválaszott "grillázskirálynő" cím idei tulajdonosának nevét kimondták, Szabadi Jánosné, pár másodpercig csak megmerevedve álltam, nem hittem el, hogy tényleg engem szólitottak. Ezután természetesen örömmel vettem át e megtisztelő címet, és a vele járó koronát.

A saját alkotásom az album első pár képén szerepel a nyereményekkel együtt, míg utánuk a legszebb alkotásokat láthatják.

A képek letöltéséhez az kattintson rá a fenti albumra, ami elviszi a képgalériához, majd ott jobb klikkel lementhető a kívánt fotó.

A Tápió TV által készített anyag végén (7:05-től) én is nyilatkozom, még a zsűrizés előtt.

Édes szobrászok címmel a Tápiókultúra is írt egy cikket az eseményről, amit az alábbi linken olvashat:
http://www.tapiokultura.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4245:edes-szobraszok-&catid=40:hirek&Itemid=66

 

Vissza a kiállításokhoz